Input your search keywords and press Enter.

Gudački kvartet Henschel u Dvoru

Ugledni minhenski Henschel kvartet koji čine violinisti Christoph Henschel i Pawel Zuzanski, Monika Henschel na violi i violončelist Matthias Beyer-Karlshoj prvi puta nastupa u ovom dijelu Europe i to u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara u nedjelju, 26. srpnja, u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Glazbeno putovanje Henschel kvarteta obilježeno je mnogim iznimnim događajima od kojih valja istaknuti nastupe na službenoj svečanosti otvaranja Biblioteke Anna-Amalia u Weimaru (na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine) obnovljene nakon katastrofalnog požara te putovanje u Bruxelles u svojstvu ambasadora kulture Savezne Republike Njemačke. Kvartet je redovito pozivan u kraljevsku palaču u Madridu te nastupa na četiri Stradivarijeva instrumenta iz kraljevske kolekcije. U lipnju 2012. bili su pozvani da, kao prvi europski gudački kvartet u posljednjih dvadeset godina, izvedu kompletne Beethovenove gudačke kvartete u prestižnoj koncertnoj dvorani Suntory u Tokiju. Iste godine violistica Monika Henschel postala je predsjednicom Udruge gudačkih kvarteta Njemačke, a 2013. Christoph Henschel imenovan je počasnim profesorom na Sveučilištu u Augsburgu. Među najvažnije događaje prošle i tekuće sezone ubrajaju se nastupi u Londonu, Amsterdamu, New Yorku (Carnegie Hall), Washingtonu, DC (Nacionalna galerija) te Yokohami i Tokiju.

Festivalskoj publici će se na koncertu u Dvoru predstaviti izvedbom skladbi Josepha Haydna, Erwina Schulhoffa te Antonína Dvořáka.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.