Input your search keywords and press Enter.

U samom srcu N.P. Mljet, 19.05.2018. održan je 2. Green Trekk Mljet. Start i cilj su održani na istom mjestu, na kraju predivnog mjesta Soline. 26 trkača podijeljeno je u 3 kategorije (staze: 12 km, 20 km i 31 km). Također održana je i prva dječja utrka na koju se odazvalo 16 djece sa Mljeta i Korčule.
Ovisno o kilometraži koja je istrčana, niže je popis pobjednika.

Kategorija Ogiran – 12 km:
Žene:
1. Ingrid Matana (IND)
2. Helena Gleđa (AK Dubrovnik)
3. Rita Biliš (AK Zaprešić)
Muškarci:
1. Ante Živković (AK Dubrovnik)
2. Luka Nodilo (IND)
3. Marko Schulhauser (Magazin TRČANJE)

Kategorija Kalipso – 20 km:
Žene:
1. Mirela Jurčić (IND)
2. Dubravka Raić (IND)
3. Maja Čavlović (IND)
Muškarci:
1. Goran Matešić (IND)
2. Branko Tucak (AK Solin)
3. Lazar Raić (IND, MNE)

Kategorija Odisej – 31 km:
Žene:
1. Maja Blašković (HPD Mosor SIKIRE)
2. Marina Maslek (HPD Sniježnica, AK Sljeme)
Muškarci:
1. Boris Bakalić (HPD Mosor SIKIRE)

Sunčana utrka je otvorena od strane načelnika Općine Mljet Điva Marketa, ravnatelja N.P. Mljet Ivana Sršena te predsjednika Udruge mladih ULIKS Damjana Aljinovića koji je ujedno i organizator utrke Green Trekk Mljet.

Novost ovogodišnjeg 2. Green Trekk Mljeta bila je dječja utrka koja se istrčavala na 700 m. Utrka je izazvala potpuno oduševljenje i zabavu među djecom. Naši najmlađi trkači su imali dobru zabavu, a osim toga i pravi mali timski i borbeni duh da što prije dođu do cilja. Najuspješniji su bili Korčulanin Andro Biliš te Mljećani Jure Šijaković i Antonijo Sršen.

Osim malih/velikih pobjednika dječje utrke, tu su bili i roditelji koji su trčali zajedno sa svojom djecom te na taj način pokazali puno potpore svojim malim trkačima.

Potpuno iznenađenje i oduševljenje mnogih izazvao je 14-godišnji Luka Nodilo koji je bio jedino dijete koje je trčalo na duge staze – utrku od 12 km. Lukina prva utrka bila je duljina staze 12 km kategorije Ogiran. Nimalo laganu stazu, Luka je istrčao sa samo 35 minuta zaostatka od prvoplasiranog. Osvojio je 2. mjesto i bio rame uz rame s jednim od najboljih hrvatskih trkača današnjice Ante Živkovića. Mali, ali veliki Luka pokazao je iznimnu hrabrost, spretnost i veliko srce na zahtjevnijoj trail utrci te na taj način osvojio naša srca i motivirao nas za utrku slijedeće godine.

Organizatori utrke se ovim putem zahvaljuju svima koju su im pomogli u ostvarenju 2. Green Trekk Mljeta: svim trkačima koji su došli i ostavili srce na stazi, volonterima koji su danima neumorno pomagali te navijačima, roditeljima i djeci – svima, od srca VELIKO HVALA!

Vidimo se opet, na novim stazama N.P. Mljet! Vaši organizatori.

Photo by Damir Kovačić KODA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *