Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelniku predstavljen novi sustav za uzbunjivanje DUZS-a

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković posjetio je danas Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje povodom provedbe funkcionalnog ispitivanja novog sustava za uzbunjivanje u Dubrovniku.

Tom prilikom gradonačelnik se susreo s voditeljem Odjela za sustav uzbunjivanja i obavješćivanja pri Službi za sustav 112 DUZS-a Žarkom Vučakom te Anom Miličić, pročelnicom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Voditelj Odjela Vučak i pročelnica Miličić predstavili su gradonačelniku Frankoviću novi sustav koji, osim što je energetski neovisan, omogućuje slanje govornih poruka na pojedinačnu sirenu, grupu sirena ili cijeli sustav.

„Danas smo ispitali zvučnu snagu i pokrivenost sirena“, rekao je voditelj Vučak, najavivši da će se redovna ispitivanja provoditi svake prve subote u mjesecu dok će se način testiranja u vrijeme turističke sezone još usuglasiti.

Gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo implementacijom suvremenog sustava uzbunjivanja te je uputio zahvalu Vladi Republike Hrvatske, resornom ministarstvu kao i Područnom uredu Dubrovnik i pročelnici Miličić na uspješnom rješavanju dugogodišnjeg problema.

„Modernizacijom sustava podiže se razina sigurnosti u Dubrovniku što je sigurno važan aspekt turizma kao naše najvažnije gospodarske grane“, zaključio je gradonačelnik. Poručio je i da je Grad Dubrovnik spreman, ukoliko to bude potrebno, pomoći DUZS-u u provođenju druge faze na način da osigura dodatna sredstva kako bi se suvremenim sustavom pokrilo cijelo područje grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *