Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić s ruskim investitorom Sergejom Gljadelkinom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u nedjelju s Sergejom Gljadelkinom,  većinskim vlasnikom Avenue grupe i njegovim suradnicima iz Moskve. U Dubrovnik su također stigli predsjednik i član Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina i Oliver Kumrić, te predsjednik i član Uprave Hidroelektre-niskogradnje d.d. Ivan Kršić i Mateo Čagalj, kao predstavnici hrvatskih tvrtki iz portfelja Avenue grupe.

Gradonačelnik Vlahušić rusko-hrvatskoj poslovnoj delegaciji predstavio je cjelokupni razvoj grada prema prostorno-planskoj dokumentaciji te ih pobliže upoznao s pojedinačnim investicijama poput golf resorta na Srđu, obnove hotela Belvedere, gradnjom terminala i akvarija u gruškoj luci, ali i ostalim projektima koji su u tijeku.

Tvrtka Avenue ulaganja kroz Institut IGH vlasnik je i projekta Radeljević. Pri obilasku ove lokacije na kojoj je predviđena gradnja poslovno-stambeno-garažnog kompleksa gradonačelnik je investitorima prezentirao i projekt prometnice kroz povijesne vrtove i upoznao ih s namjerom pretvaranja dijela Obale Stjepana Radića u pješačku zonu. Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je respektabilna kompanija poput Avenue grupe zainteresirana za ulaganja na širem području Dubrovnika.

Sergej Gljadelkin ruski je poduzetnik s hrvatskom putovnicom već dugo prisutan na nacionalnom tržištu, a u posljednje vrijeme u široj javnosti je najpoznatiji kao investitor projekta Kupari u koji dovodi globalni hotelski lanac Marriott International, vlasnike branda Ritz Carlton. S gradonačelnikom Vlahušićem razgovarao je i o uključivanju destinacijske turističke kartice DU Card u ponudu Ritz Carltona.

-„Iznimno smo zadovoljni viđenim i vizijom razvoja grada. Sva prezentirana ulaganja doprinose podizanju nivoa cjelokupne destinacije te u konačnici pomažu i jačanju vrijednosti naših projekata“, izjavio je predsjednik Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina. On je gradonačelniku predstavio operativni plan realizacije projekta Kupara, istaknuvši kako bi luksuzni hotelski resort, koji će osigurati između 350 do 400 radnih mjesta, prve goste mogao primiti u 2020. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *