Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić pisao ministrima Butkoviću i Mariću: Excelsi uskratiti godišnje odobrenje za rad žičare

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je danas dopis ministru financija Zdravku Mariću i ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću kojim iznova upozorava na još uvijek neregulirano pitanje koncesije za dubrovačku žičaru.

Ministarstvo financija podsjeća da kao nadležno ministarstvo nije dalo suglasnost na Zaključak gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade, bez čijeg pozitivnog mišljenja nije moguće okončati navedeni postupak dodjele koncesije i čime Grad Dubrovnik ostaje uskraćen za koncesijsku naknadu kao prihod svog proračuna. Predmetne suglasnosti na Zaključak Gradskog vijeća iz listopada 2015. godine, podsjetimo, pravovremeno je izdalo Ministarstvo prometa kao i Državni ured za gospodarenje državnom imovinom.

Od Ministarstava pomorstva, prometa i infrastrukture gradonačelnik traži da društvu Excelsa nekretnine d.d. uskrati izdavanje godišnjeg odobrenja za rad žičare, jer. ističe, ovo društvo od 2010. godine obavlja djelatnost prijevoza osoba žičarom samo temeljem odobrenja za rad žičare donesenog u obliku rješenja Ministarstva, a bez plaćanja koncesije Gradu. Navedeno odobrenje društvu Excelsa nekretnine istječe 7. srpnja 2016. godine. -“Obzirom da je odredbama Zakona o žičarama za prijevoz osoba određeno kako rad žičara i sam prijevoz putnika nije moguć niti je dopušteno obavljanje takve djelatnosti prije no što je koncesija dodijeljena i sklopljen sam ugovor o koncesiji, predlažemo da vi kao nadležna tijela uskratite izdavanje dozvole odnosno odobrenja za rad same žičare”, stoji u dopisu.

Žičara je, podsjeća također Vlahušić, samo prošle godine prevezla 472.000 putnika ostvarivši promet u iznosi od 40 milijuna kuna. Godišnji prihod proračuna Grada Dubrovnika od koncesijske naknade procijenjen je na oko 5,5 milijuna kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *