Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić na Međunarodnom forumu u Veneciji

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sudjelovao je na Međunarodnom forumu: „Stotine gradova, milijuni građana: vizija budućnosti“ koji se održao u Veneciji od 4. do 5. rujna. Glavne teme foruma bile su razvijanje i usporedba diplomacije gradova, održivi razvoj te kultura kao univerzalna vrijednost. 

 

Na održanom forumu jedan od gostiju predavača bio je i gradonačelnik Vlahušić koji je svojom prezentacijom potaknuo raspravu o utjecaju turizma na povijesne centre, posebice velikim gužvama koje se stvaraju tijekom sezone, što su sudionici Foruma prihvatili kao jednu od ključnih tema o kojima se posebno raspravljalo, a o čemu je gradonačelnik dao i izjavu za talijansku televiziju RAI.

Na forumu se između ostalog govorilo i o načinima pronalaska rješenja kojima bi se gradovi pretvorili u inkubatore vrijednosti, pravde, mira i razvoja, a razgovaralo se i na koje načine je moguće poboljšati kvalitetu života samih građana.

Osim sudjelovanja na Međunarodnom forumu gradonačelnik Vlahušić sudjelovao je i na jednoj od najznačajnijih manifestacija u Italiji – povijesnoj regati po imenu Regata storica di Venezia, koju svake godine posjećuje na stotine tisuća turista. Regata storica održava se neprekidno više od 700 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *