Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik primio predstavnike Hrvatskog građanskog društva iz Kotora

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su u utorak predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora; predsjednika Društva Marija Brguljana, savjetnika Tripa Schuberta i povjerenika za Republiku Hrvatsku Krunoslava Težaka.

U duhu nastavka suradnje s Hrvatskom građanskim društvom, gradonačelnik Franković izvijestio je predstavnike HGD-a da je Grad Dubrovnik u upravo usvojenom proračunu za iduću godinu osigurao iznos od 40.000 kuna za potrebe financiranja programa i rada ove nevladine udruge koja okuplja Hrvate u Crnoj Gori.

„Nama je uistinu važan odnos s Hrvatskom građanskim Društvom, a tijekom posljednjeg posjeta Kotoru i susreta s vašim predsjednikom općine drago nam je vidjeti da je nova gradska vlast počela snažnije podupirati vaš rad osiguravši vam potreban prostor te uistinu vjerujemo da suradnja između dvaju UNESCO-vih gradova koje muče i neki slični problemi može u budućnosti biti sadržajnija i dublja“, kazao je gradonačelnik.

Voditelji Društva sa sjedištem u Kotoru zahvalili su gradonačelniku na osiguranoj financijskoj potpori te su predstavnicima Grada uručili poziv na Tripundanski bal koji ova udruga tradicionalno organizira u veljači.

Podsjetimo, gradonačelnik Franković se tijekom posjeta Kotoru u rujnu ove godine već  službeno sastao s vodstvom Hrvatskog građanskog društva. Tom prilikom gradonačelnik je s predsjednikom Općine Kotor Vladimirom Jokićem s razgovarao o mogućnostima unapređenja suradnje između Dubrovnika i Kotora, s posebnim naglaskom na izazove koje pred ove gradove postavlja cruising turizam i njegov utjecaj na uvjete svakodnevnog života u povijesnim sredinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *