Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik predsjedniku Vijeća predložio uvrštenje točke o amandmanima na državni proračun

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću zahtjev za uvrštenjem dodatne točke na dnevni red 17. sjednice zakazane za ponedjeljak, 14. ožujka. Gradonačelnik smatra da bi gradski vijećnici pred donošenje državnog proračuna za 2016. godinu trebali raspraviti projekte od lokalnog značaja te ih u formi usuglašenih prijedloga predstaviti u Saboru uz pomoć saborskih zastupnika.

„Naime, budući da je Vlada RH na sjednici održanoj u četvrtak 10. ožujka uputila u Hrvatski sabor Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu, s prijedlogom projekcija za 2017. i 2018. godinu, a uvažavajući činjenicu da će se zbog objektivnih okolnosti Proračun biti ubrzano donošen te da je među našim uvaženim vijećnicima i dvoje saborskih zastupnika smatram da ovo Gradsko vijeće treba žurno raspraviti projekte od izrazitog značaja za Grad Dubrovnik kako bi se isti nakon usuglašavanja u formi amandmana predstavili u Saboru“, napisao je gradonačelnik u obrazloženju zahtjeva za uvrštenje točke.

Ovim putem Gradonačelnik poziva Predsjednika vijeća da uvrsti točku na dnevni red sjednice te sve klubove vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća da do ponedjeljka artikuliraju svoje prijedloge o projektima važnim za dubrovačko područje u cilju postizanja usuglašenog stava. „Ne želimo raditi političku predstavu, jedini cilj uvrštenja ove točke je da definiramo realne i ostvarive projekte na kojima očekujemo podršku Vlade i Sabora“, poručio je Vlahušić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *