Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Los Angelesa poslao poruku Dubrovčanima

Gradonačelnik Andro Vlahušić i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja borave u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama. U sklopu posjeta, u utorak, 9. veljače, gradonačelnik Vlahušić susreo se sa svojim kolegom iz Los Angelesa Ericom Garcettijem.

Gradonačelnici su razgovarali su o međusobnim odnosima i suradnji Hrvatske i SAD-a. Znakovito, upravo je hrvatska zajednica jedna od najistaknutijih u San Pedru, dijelu grada u kojem je najvećim dijelom smještena luka.

„Dubrovnik je jedan od najljepših gradova na svijetu. Zahvaljujem se vašem gradonačelniku na posjeti „Gradu anđela“ i veselim se skorom dolasku u grad pod zaštitom UNESCO-a“, poručio je  nakon prijema video porukom gradonačelnik Los Angelesa Garcetti građanima Dubrovnika.

Četrdesetpetogodišnji Eric Garcetti 42. je gradonačelnik Los Angelesa, a funkciju je preuzeo nakon izbora u svibnju 2013. godine.

Ovom prilikom gradonačelnik Vlahušić sastao se i s Michaelom Antonovichem, članom L.A. County Board of Supervisors. Michael Antonovich hrvatskog je podrijetla, a njegov staž u ovom peteročlanom odboru, koje predstavlja nepristrano zakonodavno i izvršno tijelo okruga Los Angeles, prelazi tri desetljeća. Susretu su nazočili generalni konzul Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Siniša Grgić i predsjednik zaklade Libertas Foundation Niko Hazdovac, te ostali članovi Odbora.

Gradonačelnik Vlahušić je također u gradskoj vijećnici održao informativnu prezentaciju za vijećnike. Uz kratki pregled svih dostignuća Dubrovnika kroz povijest Vlahušić je vijećnike upoznao i s turističkim rezultatima s posebnim naglaskom na trenutne i planirane investicije te sve snažnije izraženi potencijal za razvoj filmske industrije. Posebno zanimljivom vijećnici Los Angelesa, članovi okružnog Odbora i gradonačelnik našli su činjenicu da Dubrovnik u ovoj godini obilježava 600 godina od odluke tadašnje republike o zabrani trgovine robljem.

Nakon Los Angelesa, gdje je sudjelovao na proslavi Feste sv. Vlaha održanoj u organizaciji zaklade Libertas Foundation, gradonačelnik Vlahušić uputio se i u služeni posjet gradu prijatelju Montereyu.

Video poruka: https://www.youtube.com/watch?v=BQ8HTPjGgVQ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)