Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković u Salzburgu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković boravio je proteklog vikenda u službenom posjetu gradu Salzburgu na poziv predsjednice kulturno-umjetničke udruge „Hrvatski san“ Vere Papić i to povodom manifestacije „Dani hrvatsko-austrijske kulture i prijateljstva 2017.“, a koju ova udruga organizira uz pokroviteljstvo institucija Austrije i Hrvatske.

Tijekom boravka u glavnom gradu jedne od devet saveznih država Republike Austrije i rodnom gradu Wolfganga Amadeusa Mozarta upriličen je svečani prijem u glasovitoj Mramornoj dvorani dvorca Mirabell kojem su uz organizatoricu programa, gospođu Veru Papić nazočili gradonačelnik grada Salzburga Harald Preuner i predsjednica pokrajinskog parlamenta Brigitta Pallauf, predstavnici raznih institucija grada i pokrajine Salzburg te gosti iz Dubrovnika – ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik Branka Martinović Vuković te voditeljica Hrvatske Matice iseljenika – podružnice Dubrovnik Maja Mozara.

Za posjeta dvorcu Mirabell gradonačelnik Franković susreo se s novoizabranim gradonačelnikom  Salzburga, uputivši svome kolegi čestitke povodom pobjede na prošlotjednim izborima. Gradonačelnici Franković i Preuner uz zahvalu predsjednici udruge Hrvatski san na uspješnom i prepoznatom radu izrazili su želju za produbljenje suradnje između Salzburga i Dubrovnika na brojnim kulturnim i drugim projektima.

Tijekom boravka u Salzburgu gradonačelnik Franković i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović susreli su se s voditeljicom protokola Salzburških ljetnih igara (Salzburger Festspiele) Suzanne Harf. Izaslanstvo Grada Dubrovnika ovom prilikom pobliže je upoznato s organizacijskim i produkcijskim karakteristikama ovog ljetnog festivala utemeljenog 1920. godine, trideset godina prije Dubrovačkih ljetnih igara. Voditeljica protokola Harf predstavila je program festivala za iduću sezonu, a razgovaralo se i o mogućnostima suradnje između dvaju europskih festivala te je priređen obilazak zdanja Schüttkasten izgrađenog krajem 17. stoljeća, a koje Salzburške ljetne igre koriste za održavanje svojih glazbenih i dramskih programa.

U dvorcu Mirabell, te dan kasnije na čuvenom božićnom sajmu ispred Salzburške katedrale u organizaciji Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnik i Hrvatske Matice iseljenika – podružnice Dubrovnik svoj nastupe održala je klapa Kaše.

Inače, manifestaciju „Dani hrvatsko-austrijske kulture i prijateljstva“ udruge Hrvatski san ove godine prati i cjelogodišnji bilateralni projekt „Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.“, koji dvije zemlje organiziraju s ciljem jačanja kulturnih, ali i političkih i gospodarskih veza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *