Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković s dubrovačkim obrtnicima; najavio osnivanje Gospodarskog vijeća

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike Udruženja obrtnika Dubrovnik, predvođene predsjednikom Udruženja Zlatkom Begušićem i tajnikom Cvijetom Daničićem.

Sastanku su prisustvovali i Mato Oberan (Ceh ribara), Ivo Marlais (Ceh trgovaca), Jusuf Joldo (Ceh proizvodnih djelatnosti), Nikolina Farčić (Ceh ugostitelja) Marina Franić (Ceh turističkih vodiča) te trgovac Anđelko Čorak i brijač Jako Šabadin.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako gradska uprava s njim na čelu potiče svaku gospodarsku aktivnost koja ne narušava kvalitetu života građana Dubrovnika niti se kosi za zaštitom vrijedne baštine.
Posebno se osvrnuo na problem opskrbe u povijesnoj jezgri najavivši i ograničenje vremena koja dostavna vozila provode unutar zidina kao i stroži nadzor akata kojim se to pitanje regulira.

Predstavnici obrtnika iznijeli su neke od problema s kojima se susreću u svojim djelatnostima te izrazili vjeru da će suradnja između Grada i njih biti puno sadržajnija i kvalitetnija nego do sada. Istaknuli su i da im je prvenstveni cilj rješavanju problema pristupati cjelovito.

Gradonačelnik je pozdravio aktivnu suradnju te je najavio osnivanje Gospodarskog vijeća kao tijela koje će regulirati sva praktična i druga pitanja od značaja za poslovanje obrtnika i drugih gospodarstvenika.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)