Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik čestitao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku i posebnu zahvalu za rad u otežanim uvjetima svim medicinskim sestrama i tehničarima:

 

Poštovane medicinske sestre,

poštovani medicinski tehničari,

 

danas, kad u situaciji globalne pandemije obilježavate vaš Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, želio bih Vam posebno zahvaliti na vašem požrtvovnom radu u ovim otežanim uvjetima.

 

Suočavajući se s nevidljivom, nepredvidljivom prijetnjom koja mijenja naše živote i navike, ljudski je osjećati strah, tjeskobu, pritisak i stres. Unatoč tome, vi svakodnevno dovodite sebe i svoje najmilije u opasnost, oblačite zaštitnu opremu i danju i noću brinete o bolesnim pacijentima u njihovim najranjivijim izdanjima. Ponekad u javnosti ne naglašavamo dovoljno često važnost vaše uloge, ali vidimo vas, vidimo vašu stručnost, suosjećajnost i predanost.

 

Nažalost prečesto marginalizirana, vaša profesija jedan je od najvažnijih nositelja zdravstvenog sustava i itekako smo toga svjesni. Vi ste snaga koja i u svakodnevnim uvjetima na svojim rukama drži upravo taj sustav, a u ovom ekstremnom okruženju teško je dovoljno naglasiti koliku važnost ima upravo profesionalnost i angažman svih medicinskih djelatnika koji su na prvoj crti obrane od koronavirusa na hitnom prijemu, trijaži i jedinicama intenzivne njege. Humano podmećući vaša leđa, ulijevate nadu u bolju budućnost u ovim neizvjesnim vremenima i čuvate ono neprocjenjivo – ljudsko zdravlje.

 

Grad Dubrovnik će vam zbog toga u nadolazećem razdoblju biti još snažnija podrška u poboljšanju uvjeta rada i funkcioniranja zdravstvenog sustava. Čestitam vam Međunarodni dan sestara i tehničara i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i privatnom životu.

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.