Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik čestitao Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom 28. proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske:

 

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

 

Čestitam vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, dan kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom, jedan od datuma koji će zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti.

 

Tog 8. listopada 1991. godine izabrali smo suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Put do tog cilja nije bio lak. Posebno se toga prisjećamo ovih dana, kada u Dubrovniku obilježavamo i početak ratnih stradanja i napada na naš Grad. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

 

Zbog svih njih, zbog onih koji su danas tu i onih koji će doći, dužni smo čuvati Domovinu, razvijati je, ići naprijed, ali i pamtiti velike trenutke naše povijesti.

 

Stoga vam još jednom, u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika, upućujem iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

 

Gradonačelnik

Mato Franković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *