Input your search keywords and press Enter.

Građani djelovali umjesto prometnog redarstva

Tvrtka “Vila Larus” d.o.o. (vlasnik hotela “Belvedere”) je početkom rujna, nezakonito je postavila stupića i dvije table [fotografija br. 1], kako bi ograničila javni promet dijelom ulice Vlaha Bukovca, samo na motocikle i bicikle.

Tako postavljeni stupići, otežavali su majkama šetnju s malom djecom i “guranje” kolica, dok su natpisi “private property” na tablama “zastrašivali” strane turiste.

Građani su, zatim, gradonačelniku i nadležnom gradskom prometnom redarstvu uputili zahtjev, tražeći da se stupići i table hitno uklone, jer je čitava ulica Vlaha Bukovca javno dobro i namijenjena je općoj uporabi.

Dio ulice Vlaha Bukovca, od mjesta gdje je “Vila Larus” d.o.o. postavilo stupiće i table, pa sve do jugoistočnog kraja te ulice (u duljini od oko 200 metara), naročito je važan, jer se tuda dolazi do kupališta pokraj ponte sv. Jakoba.

Međutim, kako to u Dubrovniku obično biva, obraćanje nadležnoj gradskoj službi bilo je uzaludno, pa su građani jučer sami odstranili stupiće i table s javne ulice [fotografija br. 2].

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *