Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik spreman za novo programsko razdoblje fondova EU

– 5,16 milijardi kuna za održivi urbani razvoj Hrvatske

Pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž nazočila je u ime Grada Dubrovnika na sastanku ministrice Nataše Tramišak održanom u srijedu u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na sastanku su sudjelovala ukupno 22 predstavnika gradova koji će u idućem programskom razdoblju od 2021. do 2027. koristiti Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru novog Integriranog teritorijalnog programa.

Tijekom sastanka ministrica je izvijestila predstavnike gradova o statusu provedbe mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2014.- 2020., kao i o mogućnostima i proširenju istoga u narednom sedmogodišnjem razdoblju.

„Kao i u prošlom programskom razdoblju, gradove koji su središta županija i regija prepoznali smo kao pokretače razvoja, no više neće samo veliki gradovi imati priliku sudjelovati u Mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja već ćemo uključiti još dodatnih 14 gradova koji su također izuzetno bitni za razvoj svoje okolice“, istaknula je ministrica Tramišak.

Iako je još prerano govoriti o točnim iznosima alokacija koje će biti na raspolaganju svakom od gradova, ministrica Tramišak najavila je ukupnu alokaciju za provedbu spomenutog mehanizma i to u iznosu od 5,16 milijardi kuna od čega će 4,94 milijarde kuna biti bespovratna sredstva, a 220,4 milijuna kuna u okviru financijskih instrumenata, odnosno zajmova, jamstava i kredita sa subvencioniranom kamatom.

Grad Dubrovnik u novom programskom razdoblju 2021. -2027. kao sjedište Urbane aglomeracije Dubrovnik, zajedno s Općinom Dubrovačko Primorje, Općinom Župa Dubrovačka i Općinom Konavle, na raspolaganju će imati dodatni indikativni dio bespovratnih sredstava za projekte u sklopu integriranog teritorijalnog ulaganja i održivog urbanog razvoja, a iz više područja koja uključuju kulturu, turizam, promet i mobilnost, digitalizaciju, gospodarstvo i zaštitu okoliša.

Gradovi koji su potencijalni korisnici mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja u razdoblju 2021.- 2027. su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski Brod, Pula, Karlovac, Sisak, Varaždin, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Vinkovci, Koprivnica, Vukovar, Čakovec, Požega, Virovitica, Krapina, Gospić i Pazin.

Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika, odsjek za protokol i informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)