Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik: Osigurati nesmetan prijevoz putnika Libertasom je prioritet

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž održali su jutros radni sastanak s direktorom JGP-a Libertas Dubrovnik Đurom Deranjom i direktorom Sanitata Dubrovnik Vedranom Kunicom, na temu nastavka stroge kontrole zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama. Sastanku su nazočili i predstavnici UO za komunalnu djelatnost i mjesnu samoupravu i UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte.

Direktor Deranja upozorio je kako se nepoštivanje odredbi o zaustavljanju na autobusnim stanicama na Pilama od strane turističkih autobusa otežava regularno prometovanje autobusima javnog gradskog prijevoza. Zaustavljanjem na autobusnom stajalištu se ne samo krše zakonske odredbe već se direktno ugrožava sigurnost sudionika u prometu, pridonosi se stvaranju gužvi i poremećaja u rasporedu vožnje, istaknuo je Deranja.

Gradonačelnik Vlahušić zatražio je da se nastavi stroga kontrola i naplata u zoni posebnog prometnog režima na Pilama, sukladno važećoj odluci Gradskog vijeća te da se zaštititi pravo građana na javni gradski prijevoz. Prometna gužva koju izazivaju turističke agencije ugrožavaju poslovanje tvrtke Libertas, gradskog prijevoznika koji na godišnjoj razini preveze nešto manje od 10 milijuna ljudi, od čega značajan dio preko Pila, dodao je. Osim toga, Libertas zapošljava 350 naših sugrađana i naša je dužnost omogućiti normalno funkcioniranje javnog gradskog prijevoza i poštivanje rasporeda vožnje, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

Usuglašeno je kako će se na autobusnim stanicama na Pilama osvježiti horizontalna signalizacija, te će se izraditi dopuna prometnog projekta kako bi se na stanicama postavili znakovi o zabrani prometovanja i zaustavljanja svim vozilima osim javnog gradskog prijevoza, uz suglasnost prometne policije. U međuvremenu, komunalni i prometni redari te kontrolori Libertasa osiguravat će prohodnost autobusnih stanica u kontaktnoj zoni  gradske jezgre kako bi zaštitili pravo građana Grada Dubrovnika i gostiju na javni gradski prijevoz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *