Input your search keywords and press Enter.

Povodom Dana Grada Vukovara, izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u posjeti gradu prijatelju. Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica odali su počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara od velikosrpske agresije 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

 

Predstavnici Grada Dubrovnika nazočili su i svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon toga su sudjelovali na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

 

U okviru programa proslave Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će na svečanom otvaranju 2. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, dok će nakon toga održati koncert filmske i latino glazbe kao poseban poklon gradu prijatelju.

 

Osim toga, Grad Dubrovnik je osigurao 48 monitora za osnovne škole grada Vukovara koje će u subotu uručiti zamjenica Tokić i predsjednik Potrebica.

 

U obilježavanju Dana Grada Vukovara sudjeluju i predstavnici Matice umirovljenika Dubrovnik na čelu s predsjednicom Lucom Gvozden.

 

 

 

 

Željka Surla
Viši stručni suradnik III

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *