Input your search keywords and press Enter.

Grad dobio nepovratna sredstva za program asistenata u nastavi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dodijelio je Gradu Dubrovniku 705.648,77 kuna bespovratnih sredstava za program asistenata u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju, koji se već godinama kontinuirano provodi u dubrovačkim osnovnim školama.

Svečanost dodjele ugovora održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u četvrtak, 3. rujna, a nazočila joj je zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić. Ugovore su dobitnicima uručili resorni ministar Vedran Mornar i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

U prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije sudjelovala je i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, koja će i dalje koordinirati realizaciju cjelokupnog projekta.

Program asistenata u nastavi uspješno se već nekoliko godina provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola, a za realizaciju projekta u Proračunu za 2015. osigurano je 840.000 kuna. Ukupno će biti zaposlen 21 asistent i to: dvoje u OŠ Marina Getaldića, troje u OŠ Marina Držića, devetero u OŠ Ivana Gundulića, u OŠ Lapad troje, te po dvoje u OŠ Mokošica i OŠ Antuna Masle.

Odlukom o financiranju na nacionalnoj razini obuhvaćeno je 40  projekata koje su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 72.472.398,69 HRK bespovratnih sredstava, čime su za 2379 učenika s teškoćama osigurana 1988 pomoćnika u nastavi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *