Input your search keywords and press Enter.

Novo izdanje Good Food Festivala 2015. dobit će i internacionalni karakter, kroz gostovanja dviju međunarodnih kuhinja.

U petak 23. listopada predstavit će gastronomija grada Gijona, iz španjolske regije Asturias, a u nedjelju 25. listopada slovenska regija Gorenjska.

Asturias je regija smještena u Biskajskom zaljevu, riječ je o industrijskoj regiji čija se ekonomija temelji na rudarstvu. Posljednjih godina Asturias se usmjerio snažnijem razvitku turizma, posebno gastronomiji, a u najvećem gradu regije nekoliko je restorana s Michelinovom zvjezdicom. Gijon je poznat i kao grad u kojem se diče da su izmislili najrašireniju svjetsku slasticu – sladoled, poznata je i proizvodnja arapske slastice – Turron, a regija Asturias posebno je poznata i po proizvodnji Cidera – španjolski „Sidre“, alkoholnog pića koje se radi od jabuka .
U Dubrovniku će se predstaviti Jose Luis Camacho iz restorana El Candil, jednog od najomiljenijih restorana u Gijonu, koji poslužuje najbolje jela asturijske kuhinje, poznate po ribi, morskim plodovima, te jelu koje se naziva „fabada asturiana“ varivu od graha sa suhim mesom. Događaj se organizira u Hotelu Lapad, 23. listopada s početkom u 18 sati.

 

Ured za odnose s javnošću TZGD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *