Input your search keywords and press Enter.

Bachova Muka po Ivanu na dar dubrovačkoj publici uoči Velikog tjedna

Uoči Velikog tjedna jedinstveni Ansambl Antiphonus dubrovačkoj publici daruje koncert Muke po Ivanu Johanna Sebastiana Bacha, koji će ispuniti Božje odaje Franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku u nedjelju 22. ožujka s početkom u 20.30 sati, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.
Muka po Ivanu Johanna Sebastiana Bacha – treba li tome reklame? Ne, pogotovo jer se radi o izvedbi koja uvelike podsjeća, iako ne rekonstruira, praizvedbu u crkvi sv. Tome u Leipzigu. U napetoj i udubljenoj atmosferi bliskog i komornog muziciranja, jedanaestoro instrumentalista i trinaestoro pjevača izvest će zborske dijelove, arije i sola, uz evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, viđeno očima i zapisano perom učenika kojeg je Isus najviše ljubio.
Ansambl Antiphonus tako predstavlja dubrovačkoj publici integralnu izvedbu Johannes-passion BWV 245 u ovu nedjelju, što je zasigurno posebna prilika i privilegija da uživaju i produhove se uz izvedbu ovako velikog i svestranog ansambla te u svom rodnom okruženju i atmosferi duboko prožive Muku po Ivanu i čista srca dočekaju predstojeće svete dane Uskrsa.

*Ansambl Antiphonus*