Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Počeli Dani jegulje u Neretvi

U sklopu manifestacije ”Dani jegulje u Neretvi” ovu subotu u Opuzenu je održan Sajam neretvanskih delicija na kojem su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja.

Priređen je i kulinarski show, kojeg je vodio Veljko Barbieri, a ujedno su se predstavili restorani, kao i vinari Neretve i Komarne, uz nastup klapa ‘Arija’ i ‘Na kantunu’.

Dan prije održan je i okrugli stol na temu ”Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje”, uz predavača i moderatora prof. dr.sc. Branka Glamuzinu. Dane jegulje u Neretvi otvorio je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske.

Riječ je o trodnevnoj manifestaciji u koju su uključeni restorani s područja Neretve koji tri dana vikenda (20. – 22. 11.) nude jela od jegulje po promotivnoj cijeni i jelovnike po 100 kuna. Organizator je Udruga ‘Maškadur’ Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, kao partnere.

Županija i DUNEA prepoznale su priču o jegulji i njezinom turističko-gastronomskom potencijalu još kroz Tematsku turističku cestu ”Neretva dolina života”, koju su oformile ove godine. Brojne posebnosti, ali i upravo specifična gastronomska priča s jeguljom u glavnoj ulozi, ono su što ovaj kraj čini drukčijim od drugih. Jegulja, uz mandarinu, može biti neretvanski brend koji će privući prave gastronomske znalce i profilirati Neretvu kao posebnu gastro turističku destinaciju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.