Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Kolenda Kabogi

U ljetnikovcu Bunić Kaboga, sinoć je održana, zasigurno naljepša godišnja priredba Kolenda Kabogi, gdje su nastupili mali kolendari, polaznici Radionice kolende i božićne pjesme uz umjetničke voditeljice Paolu Dražić Zekić i Sanju Dražić.

Ovi mali čuvari tradicije,  oživjeli su vrtove, tarace ljetnikovca donoseći običaje kolendavanja dubrovačkog kraja. Večer je započela Kolendom iz Rijeke dubrovačke u trijemu ljetnikovca, koji je udaljen svega nekoliko metara od same rijeke. Zatonska kolenda, Dubrovačka kolenda , Cavtatska kolenda, Kolenda Gospi Kalamota, Prožurska Kolenda, Mljetska kolenda, Velalučka kolenda, Blajsko veseljenje, Kolenda iz Ponikava bile su na sinoćnjem programu, koji su izveli pjevači i orkestar ispred prepunog gledališta u prekrasnom prostoru gotičko renesansnog ljetnikovca, spomenika kulture i dubrovačke ladanjske arhitekture iz 16. stoljeća.  Na kraju programa pjevale su se božićne pjesme s porukom mira. Male kolendare na kraju je posjetio Djed Božićnjak, koji je prolazeći pokraj ljetnikovca začuo pjesmu i veselje malih kolendara.
Ovaj jedinstveni program, Kolenda Kabogi, održava se treću godinu zaredom, u organizaciji Matice Hrvatske Dubrovnik i Zaklade Caboga Stiftung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *