Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Dino Galvagno oduševio u Hiltonu

Večera s poznatim chefom Dinom Galvagnom, održana u subotu 24. listopada u hotelu Hilton Imperial, bila je događaj za pamćenje! Stotinjak gostiju imalo je priliku kušati zanimljiva i iznimno kreativna jela jednog od najosebujnijih hrvatskih chefova.

Dino Galvagno ovog je ljeta proveo dva tjedna na otoku Lopudu pa je sakupljajući iskustva  tradicionalne gastronomije otoka Lopuda i cijelog dubrovačkog područja, kreirao meni koji je predstavio u hotelu Hilton Imperial. U pet slijedova popraćenh odgovarajućim vinima gosti su kušali svježu ribu te plodove mora i zemlje koji su oduvijek dio jelovnika ovog podneblja  – od sirovog širuna, Dinove verzije lopudske popare, pazije, ljutike, prepelica, škopaca pa do spaljenje makije, makarula od pira, pržene kadulje, maginja. Za desert je poslužen ”kolač” od rogača, rozata od gorkih mjendula, ljutih naranača… Svako jelo ovog jedinstvenog hrvatskog chefa predstavlja njegovo viđenje stvarnosti oko nas, ali nosi i poruku o nužnosti brige za tu istu, dubrovačku stvarnost.

Neobično, izuzetno i nadasve ukusno, uz probrane kapljice i sjajnu glazbu benda Gadjo Manouche – Večera s Dinom Galvagnom u Dubrovniku će se još dugo pamtiti. Neke od trenutaka zabilježila je Katija Živković u svojoj fotogaleriji. Ova večera  bila je jedan od najvažnijih događaja Good Food Festivala 2015. koji se sutra nastavlja bogatim programom četvrtog, završnog dana!

 

Odjel za komunikacije TZGD

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *