Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Balaj Linđo oduševio prepuno Kazalište Marina Držića

Sinoć je u prepunom Kazalištu Marina Držića predstavljen dokumentarni film ”Balaj Linđo” autora Tonka Jovića.

Folklorni ansambl Linđo iz Dubrovnika svečano obilježava pedesetu obljetnicu djelovanja.

Uz druge sadržaje, za ovu prigodu snimljen je dokumentarni film „Balaj, Linđo“ u trajanju od 45 minuta. Sudionici filma su današnji članovi Ansambla snimljeni u raznim trenucima svakodnevice, probama ili na nastupima na raznim mjestima u Gradu. Film prikazuje sve Linđove sastave koji se predstavljaju danas aktualnim plesnim i glazbenim brojevima iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

Dio filma snimljen je u novoobnovljenim Lazaretima gdje su i nove Linđove prostorije. U novim prostorima prvi su se na probi okupili veterani, danas gospođe i gospari koji na svim Linđovim obljetnicama svojim emocijama, ali i još uvijek zavidnim plesnim umijećem daju poseban ugođaj rođendanskim festama. Arhivski materijal različita sadržaja i podrijetla podsjeća nas na dio bogate i zanimljive prošlosti – nastupe na Ljetnim igrama, stalnu prisutnost u Gradu, putovanja i svjetske uspjehe, ali i rad najmlađeg sastava Linđovo blago, u kojem izrastaju budući „pravi“ linđovci.

Linđo je folklorni ansambl, ali i mjesto druženja mnogih naraštaja dubrovačke mladeži. Neki od njih ovdje su postali bračni parovi, a obiteljsku tradiciju danas nastavljaju njihova djeca, pa i unuci.

U filmu se moglo čuti i nekoliko različitih izvedbi glazbene teme linđo koju su obradili poznati skladatelji i popularni glazbenici.

Majstor zvuka je Zlatko Vlahušić, snimatelji Zlatko Buterin i Mišo Sorić, montažer Mišo Sorić, a scenarist i redatelj Tonko Jović.

Nakon filma održao se mali domjenak u predvorju, uz piće i razgovor o 50. obljetnici Linđa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *