Input your search keywords and press Enter.

Foto: Završna večer Dubrovnik FestiWine-a

U subotu, 22. travnja 2017. godine u hotelu Valamar Dubrovnik President održana je završna večera Dubrovnik FestiWine, četvrtog izdanja vinskog festivala koji se održao Dubrovniku u periodu od 17. do 23. travnja 2017.godine.

Na završnoj večeri festivala, organizacijski tim Dubrovnik FestiWine-a zahvalio se brojnim vinarima izlagačima te pozdravio i čestitao svim dobitnicima Dubrovnik FestiWine Trophy-a. Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova po vodstvom enologa Bojana Kobala kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina. Pobjednici Dubrovnik FestiWine Trophya su:

–       U kategoriji ružičastih prvak je Roza 2016, proizvođača Blato 1902 d.d. iz Korčule; ocijenjeno s 88,10 bodova te je osvojilo SREBRO.

–       U kategoriji suhih bijjelih prvak je Pošip Bačić, proizvođača OPG Zlatko Bačić. iz Korčule; ocijenjeno s 90,67 bodova te je osvojilo ZLATO.

–       U kategoriji pjenusca prvak je Misal Milenium 2013, proizvođača pjenušci Peršurić d.o.o. iz Istre; ocijenjeno s 92,00 boda te je osvojio ZLATO.

–       U kategoriji crvenih vina prvo mjesto dijele dva vina, Skaramuča Dingač Reserva 2012, proizvodjaca Dingač Skaramuča d.o.o s Pelješca i Merlotina 2007 proizvodaca Dubrovački podrumi d.o.o. iz Konavala koja su ocijenjena s 92,60 bodova te su osvojili ZLATO

–       U kategoriji bijelih vina s ostatkom šećera prvak je Traminac Ledeno vino 2012 proizvodaca OPG Đurinski iz hrvatskog zagorja koje je ocijenjeno s 95,22 boda te je zaslužilo VELIKO ZLATO.

Traminac Ledeno vino 2012 OPGa Đurinski proglašen je slavodobitnikom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a.

Na temelju javnog natječaja kojeg je objavila Dubrovačko-neretvanska županija za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su dobitnici stipendisti Dubrovnik FestiWine Challange 2017.  Dobitnici ovogodišnjeg FestiWine Challangea su nadarena kuharica Kristina Curić i mladi ambiciozni konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.

Koristimo ovu priliku zahvaliti svim vinarima koji su sudjelovali u 4. Dubrovnik FestiWineu, brojnim sponzorima, partnerima i prijateljima festivala bez kojih realizacija ovog vinskog druženja ne bi bila moguća, kao i svim posjetiteljima koji su sudjelovali u događanjima festivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.