Input your search keywords and press Enter.

Foto / Video: Rješenje raskrižja Dom zdravlja; Splitski put jednosmjeran, nova pješačka zona od Boninova do INA-e

Nastavno na mikrosimulaciju koja se odnosi na promjenu regulacije prometa u ulicama Splitski put i Put Od Republike predstavljenu u svibnju, Promel Projekt d.o.o. izradio je rješenje 1. faze i  konačno rješenje nove regulacije odvijanja prometa na području Dom zdravlja-Splitski put-Nazorova-Vukovarska ulica.

Rješenje u prvoj fazi predviđa rekonstrukciju raskrižja Dom zdravlja, novu semaforsku regulaciju, uvođenje pješačkih pothodnika (privozi iz Ulice Pera Čingrije i dr. A. Starčevića), ukidanje prometa na Ulici Put Od Republike i pretvaranje u pješačku zonu od križanja „Dom zdravlja“ do benzinske crpke INA., preusmjeravanje polukružnog skretača iz privoza Ulice Ante Starčevića u Ulicu Splitski put uz uvođenje jednosmjernog prometovanja u Ulici Splitski put.

PRVA FAZA

KONAČNO RJEŠENJE

Mikrosimulacija je izrađena za jutarnji vršni sat, od 9 do 10 sati. Razina uslužnosti za planirano prometno rješenje na raskrižju Dom zdravlja iznosi C (trenutna razina uslužnosti je D), a na nesemaforiziranom raskrižju Splitski put – Nazorova postiže se najveća moguća razina uslužnosti A. Navedeni zahvati u prostoru povećat će propusnu moć cjelokupnog prometnog sustava.

U mikrosimulaciji planiranog rješenja uključeni su i idejni projekti rekonstrukcije Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića, odnosno rješenje je kompatibilno s planiranom izgradnjom četverotračne Vukovarske ulice i trotračne Ulice dr. Ante Starčevića. Konačnom rješenju prethodi uređenje Ulice Branitelja Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *