Input your search keywords and press Enter.

Foto: U okviru projekta ‘Volimo Jadransko more’ očišćeno dubrovačko podmorje

Donacijski program „Volimo Jadransko more“ provodi se unutar Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa.

U 2016. godini projekt „Volimo Jadransko more“ usmjeren je prvenstveno prema projektima čišćenja plaža u destinacijama u kojima Valamar posluje, u što se aktivno uključuju sportski klubovi, udruge i škole, a ove je godine za projekt do sada izdvojeno gotovo 100.000 kuna.

U destinaciji Dubrovnik u ovaj su projekt uključeni Ronilački klub Dubrovnik i Abyss Dubrovnik, centar za ronjenje i sportove na vodi koji su uz potporu stotinu ronilaca i volontera čistili podmorje ispred Valamarovih hotela, kampa Solitudo te plaže Cava.

Uz program „Volimo Jadransko more“, na području Dubrovnika Valamar Riviera podupire i kulturne manifestacije poput Dubrovačkih ljetnih igara, rad Dubrovačkog simfonijskog orkestra te brojne druge organizacije i udruge.

„„Projekt čišćenja podmorja smo počeli još 1996. godine kad se cijela Hrvatska počela ponovno okretati turizmu. Vrlo brzo smo prepoznati od Grada i Županije jer je trebalo brzo osposobiti ključne dijelove obale za turizam na način da se prvo uklone olupine i otpad nastao ratnim djelovanjem, a onda dižemo cijeli projekt na višu razinu na način da uz 10-tak lokalnih akcija organiziramo i jednu Veliku akciju na koju smo pozvali prijateljske klubove i centre iz cijele Hrvatske, BIH te Makedonije. Zahvaljujući razumijevanju i potpori hotelijera na čelu s Valamar Rivijerom, uspijevamo dosegnuti razinu do tad neviđenu na ovim prostorima. Valamarova donacija Volimo Jadransko more dala je još veću dimenziju nizu ekoloških akcija (Rijeka Dubrovačka, Lokrum, Lopud, Šipan, Župa Dubrovačka, Slano,Trstenik) provedenih ovo proljeće, uključujući i veliku, centralnu akciju pod nazivom “DUBROVNIK EKO 2016.”, ističe voditelj projekta Antun Perušina.

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa DOP-a Valamar se obvezao uložiti ukupno 2,5 % godišnjeg prihoda za projekte i aktivnosti unutar tih programa, a samo u 2016. godini podržava društveno odgovorne projekte s više od 37 milijuna kuna.

Više o društveno odgovornom poslovanju Valamar Rivijere

Kao najvažnija turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera već šest desetljeća dokazuje kako pristup održivosti i razvoju poslovanja koji na strateški način promišlja o ključnim pokretačima, stvara nove vrijednosti za cijelu zajednicu , počevši od obima poslovanja u destinaciji, preko broja lokalnih radnika do planiranih investicija.

Programi društveno odgovornog poslovanja fokusirani su na destinacije u kojima kompanija posluje, a obuhvaćaju pomoć potrebitima u lokalnim zajednicama, podršku umirovljenicima, razvoj turističke ponude i doživljaja u destinacijama, potporu sportskim, kulturnim i umjetničkim događajima, suradnju s obrazovnim institucijama, očuvanje okoliša i prirodnih resursa jadranskog priobalja te razvoj znanja, vještina i obrazovanje zaposlenika. Kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj (više od 4 100 zaposlenika u visokoj sezoni), Valamar Riviera sustavno i kontinuirano ulaže u razvoj svojih ljudskih potencijala putem vrhunske prakse i cjelovitog strateškog pristupa u upravljanju ljudskim potencijalima.

Za rezultate postignute u području društveno odgovornog poslovanja u 2015. godini Valamar Riviera dobila je nagradu Indeksa Društveno odgovornog poslovanja za područje odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem a u 2016. godini postala je i članicom Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Odnosi s javnošću, Valamar Riviera d.d.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.