Input your search keywords and press Enter.

Foto: Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježen u Narodnoj knjižnici

Prodaja uradaka članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije – Narodna knjižnica Grad od 21. do 25. ožujka

Članovi udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na radionici “Tragom glagoljice” koja je održana u Narodnoj knjižnici Grad 8. ožujka u okviru programa obilježavanje Mjeseca hrvatskoga jezika. Tom prigodom  nastali su suveniri s motivima glagoljice, a članovi udruge izradili su i prigodne, lijepe i kvalitetne, uskrsne ukrasne predmete.

Oni su topli, dobrodušni, veseli, kreativni… Pokazale su nam to Iva Jerinić i Antonela Majer koje su sa svojim majkama i učenicima OŠ Marina Getaldića  sudjelovale na radionici.

Simbol Dana osoba s Down sindromom su šarene čarape jer ih oni ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se integrirale u društvo, kako bi im se osiguralo mjesto u vrtiću i školi, posao. Umjesto šarenih čarapa, Dubrovačke knjižnice ove godine u prostorijama Narodne knjižnice organiziraju prodaju uradaka članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije kako bi pokazale podršku onima koje jedan kromosom viška čini toliko posebnima i dragocjenima.

Podržite ih i vi kupnjom suvenira po simboličnim cijenama od 21. do 25. ožujka u Narodnoj knjižnici Grad!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *