Input your search keywords and press Enter.

Na poziv Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, u Strasbourgu je tri dana boravila skupina studentica diplomskog Studija medija Sveučilišta u Dubrovniku.

Na taj su način bile u prigodi prisustvovati plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, koja se bavila najznačnijim suvremenima temama, kao što su borba protiv terorizma i s tim povezana reforma zaštite osobnih podataka , migracijska kriza, odnosi EU s Turskom, Albanijom i BiH, kao i druge teme.

U suradnji s pročelnikom Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku doc.dr.sc.Đorđom Obradovićem, za studjisko putovanje u Strasbourg odabrane su studentice Julia Mačinković, Alena Hadžić, Marijana Matulović i Barbara Vlahović, zahvaljujući njihovom vrijednom radu i aktivnosti u dubrovačkoj sudentskoj UNIDU TV. S njima su kao mentori putovali Vedran Benić i Dominik Miljak, izvođači praktičnog dijela nastave na preddpilomskom Studiju medija dubrovačkog Sveučilišta.

Istodobno s dubrovačkim studenticama, u Strasbourgu su boravili i studenti medija Sveučilišta u Osijeku, također s mentorom Tomislavom Levakom.

Za vrijeme boravka u Europskom parlamentu, dubrovačke studentice posebno je došla pozdraviti zastupnica u EP iz Dubrovnika Dubravka Šuica.

S opremom UNIDU TV, dubrovačke su studentice su u Europskom parlamentu snimile brojne razgovore, koji će za UNIDU TV biti obrađena u nekoliko tema. Uz razgovor s mladim inozemnim europarlamentarkama i već spomenutom Dubrovkom Šuicom, snimile su i druge hrvatske zastupnike: Tonina Piculu, Andreja Plenkovića, Davora Škrleca i Biljanu Borzan. Idućih dana njihovi prilozi iz Europskog parlamenta moći će se vidjeti na web adresi studentske UNIDU TV.

Boravak dubrovačkih i osječkih studenata u Strasbourgu dio je programa nazvanog “Learn, try, share”, kojem je cilj, kako ih je izvjestio Ivan Mikulić, zadužen za odnose s medijima u hrvatskom Uredu za informiranje Europskog parlamenta, da se mladi budući novinari na praktičan način upoznaju s načinom rada i tijelima Europskoga parlamenta, kao jedne od važnih karika u funkcioniranju Europske unije. Ovo je bio drugi takav posjet Europskom parlamentu, prethodno su parlament posjetili studenti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta VERN.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *