Input your search keywords and press Enter.

Multimedijalni umjetnik Sandro Đukić prezentirao je “Mogućnosti za 2020.” u okviru projekta Grad kandidat: Razotkrivanje u Lazaretima 8. siječnja 2016.

Dubrovačkoj javnosti uz projekcije materijala predstavljena je i prethodno snimljena serijafotografija projekcija u javnom prostoru grada, raznorodnih sadržaja od apstraktnih animacija do video-fotografskih eksperimenata, kao autorovo istraživanje mogućnosti modeliranja novih paradigmi percepcije javnog prostora. „Dubrovnik je grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture, a nadamo se da to i postaje. U tom smislu željeli smo razmisliti o novim sadržajima za koje Dubrovnik ima puno potencijala. Imam iskustvo u javnom prostoru na što je u projektu Razotkrivanje stavljen fokus“ rekao je Đukić prilikom predstavljanja rada.„To je svakako tema koja je u Dubrovniku zadnjih godina vrlo važna jer su resursi ograničeni eksploatacijom prostora te se postavlja pitanje što je dubrovački javni prostor, a ovo je eksperiment i igra, rad u procesu nastajanja te isprobavanje tih mogućnosti“ zaključio je Đukić.

Razmišljajući o prostoru i semantičkim datostima Grada formulirala se ideja rada pod nazivom „Mogućnosti za 2020.“ Naziv projekta preuzet je od izložbe „Mogućnosti za 1971“ autora/kustosa Davora Matičevića (Galerija suvremene umjetnosti, Zagreb), što jedan od ranih eksperimenata izlaska umjetnika iz galerije u javne prostore s idejom stvaranja novih odnosa između publike i umjetnosti. Osim mogućeg spekuliranja s formalnim vezama između radova konceptualnih umjetnika iz vremena 70-tih i javnih projekcija Sandra Đukića, autor stavlja naglasak na svjetonazorski diskurs i poziciju umjetnika u društvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *