Input your search keywords and press Enter.

Treći Dubrovački zimski festival počinje za mjesec dana, 19. studenoga 2016., a trajat će do kraja veljače 2017.

Povodom skorog početka festivala, koji će raznovrsnim programima obuhvatiti Advent u Gradu, doček Nove godine, Festu svetoga Vlaha, Valentinovo i Karnevo, održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili gradonačelnik Andro Vlahušić, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika Vlaho Margaretić.

Cilj festivala lani je u potpunosti ispunjen, na što je gradonačelnik Andro Vlahušić posebno ponosan. „Uspjeli smo ponovno napuniti prazne dubrovačke ulice i vratiti živost u povijesnu jezgru grada, ali i proširiti turističku ponudu kako bi se pružio zanimljiv program i tijekom zime“ – naglasio je Vlahušić te dodao kako će, što je vrlo važno, i ove godine javni gradski prijevoznik Libertas od otvaranja festivala 19. studenoga do 8. siječnja, građane prevoziti besplatno na određenim autobusnim linijama prema povijesnoj jezgri grada. Također je naglasio da će ove godine biti osiguran i besplatan parking za građane u luci Gruž.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić najavio je da će i ovogodišnji festival imati impozantnu blagdansku rasvjetu i ukrase, bogat kulturni, sportski i dječji program, adventske kućice i živu glazbu na Stradunu, subotom nastupe folklornog ansambla Linđo uz turistički razgled grada, a nedjeljom klapsku pjesmu i dubrovačke kolende. Dječji zimski festival Orlandino zabavljat će dubrovačku dječicu bogatim programima i radionicama, a opet će u Gružu biti postavljeno klizalište i lunapark.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović istaknula je kako će ustanova Dubrovačke ljetne igre nastaviti pomagati u organizaciji svih projekata od velike važnosti za Grad Dubrovnik te svojim kapacitetima i znanjima osigurati uspješnost realizacije produkcijskih zahtjeva trećeg Dubrovačkog zimskog festivala.

Čarobni zimski Dubrovnik zasjat će u punom sjaju za trideset dana, kada će treći Dubrovački zimski festival biti svečano otvoren.

(Foto: Dubravko Lenert)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *