Input your search keywords and press Enter.

Foto: Obilježena 13. godišnjica otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku

Predstavnici Grada Dubrovnika, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće u znak sjećanja na 13. obljetnicu otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika.

 

“Svaki dolazak na ovo mjesto je poseban. Naizmjenice se izmjenjuju osjećaj tuge i neizmjernog ponosa. Ova godina je posebno značajna jer obilježavamo i 25 godina od početka agresije na Dubrovnik, odnosno kako mi volimo reći, četrvrt stoljeća od uspješne obrane Dubrovnika. Nažalost, ta uspješna obrana nije prošla bez gubitaka, i to onog najvećeg, nenadoknadivog – gubitka ljudskog života”, kazao je u svom obraćanju zamjenik gradonačelnika Željko Raguž dodajući kako su imena uklesana u kamen, a koja izgovaramo svake godine na ovu obljetnicu stalni podsjetnik na najveću žrtvu naših branitelja. “Svima koji su na širem području Osojnika dali svoje živote za obranu hrvatskog juga dugujemo duboku zahvalnost i poštovanje. Nikada ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu. Neka im je vječna slava i hvala”, zaključio je Raguž.

Vijence su položili i predstavnici Dubrovačko – neretavanske županije, PU dubrovačko-neretvanske, HVIDRA-e, MO Osojnik i predstavnici stradalnika iz Splitsko-dalmatinske županije. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u Crkvi sv. Jurja Osojnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *