Input your search keywords and press Enter.

Foto: Noć knjige – treći dan

Dubrovačke knjižnice nastavile su s programom obilježavanja Noći knjige 2017. koja „grli vikend“. Hrvatski dan knjige i Dan planete Zemlje obilježavaju se 22. travnja pa su tako organizirana i dva prigodna događanja.

U jutarnjem dijelu programa Ana Bebič održala je radionicu i edukativno predavanje na temu ljekovitog bilja i kućne izrade balzama za zdravlje i ljepotu. Polaznici radionice naučili su kako kod kuće jednostavno pripremiti ljekoviti balzam i macerat od biljaka iz našega kraja te su upoznati s djelovanjm i uporabom eteričnih ulja u izradi balzama.

Treći dan obilježavanja Noći Knjige 2017. zaključen je predstavljanjem romana „Jesi online?“ spisateljice, stand up komičarke i imitatorice Marijane Perinić, a voditelj programa bio je Mišo Sorić. Roman je napisan u formi dopisivanja posredstvom mobilnih aplikacijan (Facebook, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail…), a progovara o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli. Pisan jezikom svakodnevice, roman je i izrazito aktualan jer govori o svim onim problemima s kojima se susreću brojne žene diljem Hrvatske: sveprisutnija nemogućnost prirodnog začeća, proživljavanje kroz drame mobbinga i degradiranja u surovom poslovnom svijetu, uvijek aktualna homofobija i nacionalna netrpeljivost, pa i težine križeva koje hrabro nose u našem društvu one već pomalo otpisane: vječne udavače, ogorčene raspuštenice, deklarirane lezbijke, neshvaćene samohrane majke i uplašene stare cure.

Osim s romanom, Marijana Perinić predstavila se dubrovačkoj publici i kao vrsna komičarka izvevši ulomke iz svoje stand up predstave „Dalmatinka“.

Ovogodišnji program Noći knjige Dubrovačke knjižnice zaključit će u ponedjeljak, 24. travnja, jutarnjim programom „Oni su mali ali su veliki“ u kojem će učenici Osnovne škole Lapad čitati predškolcima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *