Input your search keywords and press Enter.

Foto: José Cura i publika uživali u prijateljskom druženju

Svestrani umjetnik José Cura, nakon što je oduševio dubrovačku publiku nastupima na svečanom otvaranju i gala koncertu, sinoć se predstavio i izložbom pod naslovom Espontáneas u palači Sponza te pokazao izniman talent i za umjetničku fotografiju. Izložbu su pred brojnom publikom otvorili Mani Gotovac i povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Izloženo je četrnaest fotografija s motivima slučajnih prolaznika i svakodnevnih trenutaka u životima običnih ljudi, nastalih na njegovim putovanjima diljem svijeta. Crno bijelim fotografijama zabilježene su sudbine nepoznatih ljudi. „Objektiv njegova fotoaparata usmjeren je ka motivima u kojima nema ni trunke glamura i raskoši. Naprotiv. Goli život. Ili, bolje rečeno, ono što je od njega ostalo“, napisala je ravnateljica Umjetničkog paviljona u Zagrebu Jasminka Poklečki u katalogu izložbe.

U odličnom raspoloženju Cura je na sinoćnjem otvorenju izložbe potpisivao kataloge, koje je festivalska publika mogla i kupiti. Na sjajnu komunikaciju slavnog umjetnika i publike već smo se u ovo kratko vrijeme imali prilike uvjeriti, no on je opet iznova uspio osvojiti Dubrovčane. Ostat će zabilježen u privatnim fotogalerijama mnogih s kojima se rado fotografirao, a oni koji već nisu, ovu prodajnu izložbu mogu pogledati  do 20. srpnja u palači Sponza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.