Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas u Uredu gradonačelnika predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića u pratnji glavnog imama Salkana ef. Herića.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović u Dubrovniku boravi povodom svečanog otvorenja leta Istanbul-Dubrovnik avioprijevoznika Turkish Airlinesa, obilježenog prvim slijetanjem zrakoplova iz Istanbula jutros u Zračnoj luci Dubrovnik. Gradonačelniku Vlahušiću rekao je kako je riječ o velikom povijesnom događaju jer je Istanbul glavno čvorište u zračnom prometu između Azije, Europe i Afrike.
Na sastanku se razgovaralo o izgradnji novog objekta Islamske zajednice u Gružu, za koji je Grad Dubrovnik dao punu potporu, uz donaciju u iznosu od 990 tisuća kuna. Imam Herić gradonačelniku Vlahušiću je pokazao nekoliko idejnih rješenja za izgradnju objekta, te ga izvijestio o nedavno održanom susretu na istu temu s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem.

Gradonačelnik Vlahušić pozdravio je dobru suradnju i otvorenu komunikaciju vjerskih zajednica, te istaknuo kako Grad Dubrovnik neće ulaziti u izvedbu projekta i tehničke detalje. „Uz već realiziranu donaciju, Grad će i dalje biti logistička potpora realizaciji izgradnje islamskog centra“, rekao je gradonačelnik Vlahušić, naglasivši kako je Dubrovnik uvijek bio mjesto tolerancije, otvorenosti i suživota svih religija. Muftija Hasanović zahvalio se na dosadašnjoj potpori i konkretnoj pomoći , zbog koje će se uskoro ostvariti ideja o islamskom centru stara 80 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *