Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom organizirale su danas Forum obiteljskog smještaja,  u hotelu Rixos Libertas.

Na početku godišnjeg susreta s privatnim iznajmljivačima nazočne su pozdravili Terezina Orlić predsjednica Županijske komore HGK Dubrovačko – neretvanske županije, te direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, a privatnim iznajmljivačima  obratio se Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK-u.

Forum je namijenjen novim i postojećim privatnim iznajmljivačima, a besplatni program obuhvatio je niz različitih predavanja. Tema koja je izazvala veliku pozornost nazočnih iznajmljivača je „Prezentacija sustava za prijavu i odjavu turista E visitor“, a novi program  nacionalnog sustava za prijavu i odjavu turista predstavila će Eta Lović, koordinatorica za statistiku i boravišnu pristojbu Turističke zajednice grada Dubrovnika. U ime agencija za tzv. Mystery shopping  „Heraklea“, Sanja Gomuzak i Željka Bakmaz održale su predavanje na temu „Kvaliteta usluge i dodatna prodaja“, dok su  „Biocleaned – Izvrsnost za popunjenost“ predstavili predstavnici tvrtke „Rain Technologies“, Ida Čubelić i Alan Lučić. O Startup-u – sustavu upravljanja najmovima nazočne je upoznao Davor Palčec,  tvrtka „My rent“,  a o Trip Advisoru i kako poboljšati vlastite ocjene na webu govorio je Vedran Pražen,iz tvrtke „Mobiexplore“. Tonči Daničić predstavio je projekt Grada Dubrovnika „Dubrovnik Card“, započet 2010. Godine koji je vrlo poplaran među posjetiteljima Dubovnika.

Za kraj Foruma, dr.Vicko Mihaljević iz Crvenog križa educira privatne iznajmljivače u pružanju prve pomoći.

Za cijelo vrijeme trajanja Foruma održala su se i individualna savjetovanja s potencijalnim partnerima (dobavljačima usluga)za privatne iznajmljivače, a na štandovima su se predstavili Rezervat Lokrum, tvrtke „My Rent“,“Rain Servis d.o.o.“ Zagreb; „Dominium Travel „Dubrovnik; „Booking Agent“ Dubrovnik; Scriptus d.o.o. Dubrovnik; „Direct Booker“Dubrovnik, te Croatia banka, Kentbank i Zagrebačka banka. Predstavljena je i knjiga „Internetom do gostiju“ koja je svojevrsni priručniki kako povećati broj rezervacija privatnog i hotelskog smještaja uz pomoć internet marketinga.

Ovih dana je u suradnji s agencijom Heraklea održana i edukacija za djelatnike TZ grada Dubrovnika, u dva dijela, prvi dio bio je namijenjen djelatnicima turističkih informativnih ureda, a drugi dio svim djelatnicima TZ Dubrovnik. Tema edukacija bila je „Kvaliteta usluge u turizmu“ s posebnim osvrtom na odnos a klijentima (turistima) i sve specifičnosti ovog posla koji podrazumijeva stalnu i sustavnu komunikaciju.

Jelka Tepšić, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *