Input your search keywords and press Enter.

Foto / Festiwine: Donatorski gala spektakl u hotelu Dubrovnik Palace

U četvrtak, 28.travnja u hotelu Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati, održana je FestiWine Gala, donatorska gourmet večera s plemenitim ciljem, namijenjena daljnoj izobrazbi i edukaciji mladih kulinarskih nada Dubrovačko – neretvanske županije.

U prekrasnom ambijentu hotela Dubrovnik Palace, Dubrovčani i gosti uživali su u vinskim iznenađenjima vinogorja Komarna, a koja su služila kao inspiracija jednom od najuglednijih hrvatskih chefova iz restorana Draga di Lovrana, Zdravku Tomšiću, i  chefu domaćinu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu.  Fantastična vina s juga Hrvatske predstavio je Aleksandar Noršić, sommmelier, član upravnog odbora United States Sommelier Association i član ocjenjivačke komisije “Dubrovnik FestiWine Trophy”, uz pratnju gastro novinarke, Sanje Krmpotić, koja nam je približila uzbudljive slijedove kulinarskih zvijezda. Radovan Marčić, član žirija MasterChef Hrvatska, poznati redatelj i maritimni pisac, zaokružio je ovo vinsko gastro putovanje.

Chefovima su asistirali  mladi kulinarski talenti, Vinko Cvitanović i Luka Matić, pobjednici prošlogodišnjeg FestiiWine Challangea, koji su proveli mjesec dana na edukaciji i usavršavanju u restoranu Pri Lozjetu – Dvorac Zemono u Sloveniji.

Cjelokupan prihod od FestiWine Gala 2016 bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko neretvanske županije u okviru natječaja FestiWiine Challenge, a koji će uskoro biti javno objavljen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *