Input your search keywords and press Enter.

FORCA 2017: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju organizira Simpozij
FORCA 2017: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost
Dubrovnik, 28. ožujka 2017. – Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku drugu godinu obilježava svjetski i europski tjedan novca organiziranjem Simpozija FORCA: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost. Program će se održati 30. i 31. ožujka 2017. u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7.
Program će u fokusu imati populaciju mladih Dubrovačko-neretvanske županije, prvenstveno srednjoškolaca i studenata, a osnovni je cilj potaknuti osviještenost mladih o značenju posjedovanja financijskih znanja, odnosno zainteresirati ih za unapređenja njihova financijskog znanja.
U četvrtak, 30. ožujka, održat će se kviz financijskog znanja za srednjoškolce – KFIZ, u kojemu će sudjelovati učenici četiri srednje ekonomske škole Dubrovačko-neretvanske županije, a najbolji će biti nagrađeni. Potom će u petak, 31. ožujka, predavanje o preferencijama mladih vezanih uz pitanja stjecanja financijskog znanja održati doc. dr. sc. Iris Lončar, nastavnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, uz mr. sc. Zrinku Golemac, organizatorica Simpozija. Uslijedit će predavanje Paulina Lonze, načelnika Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, i Marijane Oreb, članice Uprave HAMAG – BICRO, inače bivših, diplomiranih studenata Sveučilišta u Dubrovniku. Gosti će mladima približiti svoja iskustva, uz naglasak o važnosti financijskog obrazovanja za izgradnju karijere u financijama. Predavanja su otvorena za sve zainteresirane.

Sandra Buratović Ured za odnose s javnostima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *