Input your search keywords and press Enter.

Festival/ manifestacija: MALI OTOK MLJET – MOM 2022

Mali otok Mljet (MOM) kazališna je manifestacija namijenjena i prilagođena isključivo djeci i mladima. Tijekom nekoliko dana u mjesecu kolovozu djeca i mladi Otoka imat će priliku sudjelovati u dramskim radionicama koje će voditi profesionalni dramski pedagozi, glumci, lutkari i pjevači. Sudionici će se kroz ovaj rad susresti i upoznati sa različitim kazališnim žanrovima npr. lutkarskim kazalištem, neverbalnim i fizičkim kazalištem, glazbenim kazalištem, kazalištem sjena, djeca i mladi će se okušati u pjevanju, pripovijedanju, klaunarstvu, mađioničarskim trikovima, improvizaciji, izradi lutaka i stvaranju kazališne predstave te će kao publika imati priliku gledati profesionalne izvedbe.

Manifestacija će organizirati dvije dramske grupe – ovisno o prijavama bit će više ili manje grupa. Jedna je planirana za djecu od 6 do 11 godina starosti, a druga za tinejdžere. Svaki dan manifestacije ujutro će djeca i mladi nazočiti dramskoj, dok će u večernjim satima moći pogledati predstavu izvedenu od stane voditelja radionica ili gosta izvođača.

PETAK 26. 8 – dom kulture BABINO POLJE 10h – 12:30h – dramska radionica (voditelji Lovro i Nikolina) – u slučaju više dramskih grupa vrijeme održavanja će se prilagoditi   

PETAK 26.8 – dom kulture BABINO POLJE 21h – dramska radionica za odrasle (voditelj Lovro)  

Lovro Ivanković, glumac i dramski pedagog održat će jednu dramsku radionicu za odrasle. Pozvani su i dobrodošli su svi zainteresirani koji bi se htjeli okušati u glumi i improvizaciji. Zainteresirani roditelji djece koja će već u to vrijeme pohađati dramsku posebno su dobrodošli. Voljeli bi pokazati roditeljima, i informirati ih, na koje načine radimo dramske vježbe s njihovom djecom.

SUBOTA 27.8 – dom kulture BABINO POLJE 10h – 12:30h – dramska radionica (voditelji Lovro i Nikolina) – u slučaju više dramskih grupa vrijeme održavanja će se prilagoditi   

SUBOTA 27.8 – dom kulture BABINO POLJE – PREDSTAVA 21h – Jasna Held- pripovijedanje bajki

Jasna Held, glumica i pripovjedačica bajki nastupit će za djecu, mlade i za sve zainteresirane u Domu kulture u Babinom Polju.

NEDJELJA 28.8 – dom kulture BABINO POLJE 9h – 12:30h  i  19:30h – 21h

– radionica lutkarstva, žonglerstva i klaunarstva – radionica za sve grupe u dva termina (voditeljice Matilda i Mathi)

Matilda Fatur, glumica, lutkarica i jazz glazbenica i Mathi LeCoultre, glumica i plesačica održat će radionicu na kojoj će sa sudionicima uvježbati predstavu.

PONEDJELJAK 29.8 – dom kulture BABINO POLJE 9h – 12:30h – dramska radionica (voditelji Lovro, Matilda i Nikolina) – u slučaju više dramskih grupa vrijeme održavanja će se prilagoditi   

PONEDJELJAK 29.8 – dom kulture BABINO POLJE: PREZENTACIJA UVJEŽBANIH IZVEDBI I ZAVRŠNI PARTY 21h

Sudionici dramskih grupa dobit će prigodne poklone sa švicarskim čokoladama i pohvalnice/ potvrde o sudjelovanju. Restoran Melody Pomena vlasnika Demokrata Sufaja osigurat će hranu. Djeca će moći pokazati što su uvježbala u nekoliko dana festivala.  

Sudjelovanje na manifestaciji je potpuno besplatno i festival ne zarađuje. Podržana sam od stane Općine Mljet i od dviju švicarskih fondacija: Haiku Stiftunga (Thomas Villinger) i Fritz Bohner (Beat Bohner).

DCIM100MEDIADJI_0075.JPG

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.