Input your search keywords and press Enter.

Festanjuli uručili Proglas Feste Vlahušiću

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je jučer ovogodišnje festanjule Luka Šoletića i Vlaha Violića u pratnji rektora crkve svetog Vlaha mons. Toma Lučića.

 

Izabrani festanjuli ovom prigodom, gradonačelniku Vlahušiću uručili su Proglas Feste svetog Vlaha, a na održanom sastanku razgovaralo se o nadolazećoj Festi, njenoj povijesnoj važnosti za identitet Grada, ali i odgovornoj ulozi festanjula povodom Feste.

Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je i kako postavljene kulise za snimanje filmskog hita Robin Hooda neće ometati procesiju preko Straduna te da je Grad Dubrovnik poduzeo sve potrebne korake i mjere kako bi se osiguralo dovoljno prostora za sve sudionike Feste.

Podsjetimo, u ovogodišnju 1045. Festu, a na ponos Grada, uvest će nas svjetovni domaćini – festanjuli: pomorac Luko Šoletić i obrtnik Vlaho Violić.

Luko Šoletić rođen je 1963. u Dubrovniku. Osnovnu školu, odnosno prva četiri razreda, završio je na Kalamoti, a ostatak osnovnoškolskog školovanja nastavio je u Gružu, Osnovnoj školi Ivana Gundulića.

Inače, cijela obitelj Šoletić vezana je uz more, a osim gospara Luka Šoletića životu na moru posvetili su i njegov pokojni otac, nono i pranono.
Luko Šoletić od 1991. godine dragovoljac je Domovinskog rata, kada se priključio u obranu Grada.

Vlaho Violić rođen je 1955. na Osojniku gdje je završio i osnovnu školu. Srednju školu, smjer automehaničar, završio je također u Dubrovniku, a nakon završene škole počeo je raditi u putničkoj agenciji Atlas gdje je proveo gotovo cijeli radni vijek na održavanju, poslovima automehaničara, bravarskih poslova i svega ostaloga što je trebalo, sve dok je postojala Atlasova radiona u Gospinom polju, a mirovinu je dočekao na otoku Lokrumu kao zaposlenik Rezervata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *