Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u Uredu gradonačelnika festanjule Ivicu Vrlića i Ivicu Durđević-Tomaša u pratnji don Tome Lučića, rektora Crkve svetog Vlaha. Festanjuli su gradonačelniku uručili ovogodišnji Proglas, kojim pozivaju sve stanovnike Dubrovačke biskupije na Festu svetog Vlaha 3. veljače.

 „Željeli bismo da nam ovogodišnja i sljedeća Festa budu uvod i priprava za veliku 1050.-u obljetnicu čudesnog ukazanja Sveca smjernomu župniku Stojku davne 972. godine. Produhovljeni, sjedi starac ukazao se i nestao, a onda po izboru i volji puka, zavazda ostao naš uzor, prijatelj i vjerni obranitelj.“ – stoji u ovogodišnjem Proglasu, za 1048. Festu svetog Vlaha, koja ove godine traje do 9. veljače.

Gradonačelnik Franković čestitao je festanjulima na časnoj i odgovornoj ulozi koja im je dodijeljena, a na prijemu su razgovarali o značenju Feste kroz prošlost i programu nadolazeće, 1048. po redu. Svečano otvaranje Feste je na Kandeloru 2. veljače u 15.30 sati ispred Parčeve crkve, svečana večernja misa i koncert u Katedrali počinju u 17.30 sati. Središnje pontifikalno misno slavlje 3. veljače u 10 sati ispred Katedrale predvodi gospićko-senjski biskup msgr. Zdenko Križić, nakon čega slijedi svečana procesija ulicama Grada. Pozdrav barjaka i barjaktara biskupima bit će ispred Katedrale u 15.30 sati.

Festa završava u nedjelju, 9. veljače misnim slavljem na Gorici sv. Vlaha u 9.00 sati te spuštanjem barjaka sv. Vlaha u podne ispred Parčeve crkve, nakon čega slijedi zahvalna misa u njegovoj crkvi.

 

Doris Alavija 
Viši stručni suradnik za informiranje 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *