Input your search keywords and press Enter.

Fekalije i dalje izlaze ispod V. i M. Petke

Eko centar Zeleno Sunce & Club prijatelja Lokruma uputio je otvoreni eko apel na slijedeće adrese:

1. Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH, Ministar Slaven Dobrović
2. Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, Ministar Oleg Butković
3. Ministarstvo turizma RH, Ministar Gari Cappelli
4. Ministarstvo zdravstva RH, Ministar Milan Kujundžić
5. Inspekcijskim službama za zaštitu mora Grada i DNŽ.

Najhitnije zaustavite najnovije onečišćenje mora – izlijevanje fekalija ispod zaštićene Park šume Mala i Velika Petka u Dubrovniku! Molimo da najhitnije reagirate na ova najnovija onečišćenja – izlijevanje fekalija mora ispod Park šume Mala i Velika Petka u Dubrovniku!Naime, dojavljuju nam ribari, ronioci i vlasnici turističkih brodica ovih dana preko našeg Zelenog telefona Eko fona 020/453-850 te preko naše FB stranice „Cluba prijatelja Lokruma“ da se more zagadilo u radijusu preko 350 metara te da se onečišćenje proširilo i prema obližnjem Hotelu Palace. Govore nam naši sugrađani … pođite na vrh Male Petke i vidjeti ćete ogromnu žutu mrlju? Zaputili smo se odmah po dojavama (prošlu nedjelju popodne) na Malu Petku i uvjereli se u istinitost dojava naših sugrađana. Pred nama se pojavila velika žuta mrlja na moru od fekalija u dužini od preko 700 metara i širini preko 350 m! Iako smo na ove probleme onečišćenje mora fekalijama ispod zaštićene Park šume Mala i Velika Petka javno reagirali još u prosincu 2015 te prošle godine u travnju, vidimo da Vaše inspekcijske službe za zaštitu mora i obale ovog prirodnog zaštićenog akvatorija nisu još reagirale! Ovakvim konstantnim onečišćenjem fekalijama flora i fauna more na ovom zaštićenom dijelu je gotovo potpuno uništena, a što su nam potvrdili brojni dubrovački ronioci.Isto tako ovih dana se otvara nova turistička sezona u Dubrovniku, turisti i gosti već pristižu i ovaj ekološki problem turističkom Dubrovniku može biti opasnost i antipromidžba.
Molimo zaustavite najhitnije dalje devastaciju našeg mora, obale i Grada Dubrovnika koji je pod strogom zaštitom UNESC-a-od 1979 godine, te utvrdite tko je kriv za ovo što se događa na moru ispod Park šume Mala i Velika Petka!
Očekujući vaše pismeno očitovanje
Sa štovanjem,
Predsjednica: Jadranka Šimunović
*
„Trebali bismo se konačno ponašati tako kao da ćemo na ovoj Zemlji živjeti vječno, i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje!˝ (Vaclav Havel)

Co.Fotogalerija onečišćenja mora fekaljama ispod Park šume Mala i Velika Petkau Dubrovniku snimljena, 12.ožujka 2017. u 17 30 h

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *