Input your search keywords and press Enter.

Fascinantna knjiga Iva Oreškovića

Predstavljanjem knjige Iva Oreškovića „Dan kad je umro prijatelj“ nastavljen je program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama. Knjigu su u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u petak, 20. listopada, uz autora, predstavili Jelena Bogdanović, Boris Njavro i Petar Mišo Mihočević. U glazbenom dijelu večeri nastupila je klapa Galija.

 

“Tekst je zanimljiv s estetskog, literarnog i filozofskog stajališta. Pisan je s velikom dozom spoznaje društvenog svevremenskog establišmenta. Čitljiv je ipak samo za određeni intelektualni sloj koji će ga shvativši, možda i nadograđivati. Veoma je vrijedan. Literarno jezični izričaj je za pohvaliti. Može se čak reći: tekst je fascinantan. Komu reći: Jedan od Mohikanaca!?” stoji u recenziji  Nenada Pate.

 

“Knjigu morate pročitati. Zašto? Ovakva knjiga se rijetko događa. Čovjek mora stvarno umrijeti da bi ovako nešto napisao. Nema kompromisa, duša je ogoljena do kostiju” zaključila je Bogdanović.

 

Knjiga je u izdanju Društva dubrovačkih pisaca.

Ivo Orešković rođen je 1968. godine u Zagrebu. Srednju školu završio je u Dubrovniku, diplomirao je na studiju povijesti i arheologije u Zadru, a doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je knjiga “Malvasija – glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike” i dijaloga između sluškinje Pavle i gospara Điva u slikovnici Dubrovačkih muzeja: “Pavle i Đivo u vremeplovu Republike” i “Pavle i Đivo u Rupama”. Radi u Državnom arhivu u Dubrovniku kao arhivist specijalist na obradi i sređivanju arhivskih fondova sudova i javnih bilježnika iz vremena austrijske uprave i između dva svjetska rata. Bavi se znanstvenim istraživanjem iseljavanja stanovništva s  dubrovačkog područja u 19. i 20. stoljeću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *