Input your search keywords and press Enter.

Event industrija mora početi raditi

U javnosti se u zadnje vrijeme često vide oprečni stavovi oko cijepljenja: cijepiti se ili ne, kojim cjepivom, hoće li to biti uvjet za putovanje, za dobivanje posla….?? Puno je pitanja i nepoznanica, ali jedno sigurno znamo – naša dominantna emitivna tržišta visoko su procijepljena i sigurno će se uskoro otvoriti za putovanja. Pitamo se gdje će putovati? Tamo gdje im domaćini dokažu da su poduzete sve mjere sigurnosti za zaštitu od Covid – 19 virusa (i njegovih raznih sojeva).

Protagonistice ovog članka već su se uvjerile da je to tako. Organizatorice vjenčanja, okupljene u Strukovnoj grupi pri Županijskoj komori Dubrovnik, pojašnjavaju kako očekuju da bi ove godine mogli početi raditi jer dobivaju upite za poslovnu suradnju (iz Velike Britanije, SAD-a itd…), pod isključivim uvjetom da su svi sudionici ovog procesa procijepljeni. Mladenci i njihovi gosti već jesu, očekuju to i od svojih „wedding plannera“ i svih njihovih podugovarača, kaže nam Ines Nanić, predsjednica Strukovne grupe.

Većina organiziranih vjenčanja proteklih godina bila su međunarodnog karaktera i okupljala su raznovrsne djelatnosti (vizažistice, frizerice, cvjećarice, pružatelje fotografskih, tonskih, scenskih, kulinarskih,.. kulturnih usluga, izletnički resursi uz razna prometna rješenja i sl.). Ovim je pokrenut multiplikativni efekt na rast lokalnog gospodarstva i učinjen nemjerljiv marketinški efekt za cijelu destinaciju.

Danas je to djelatnosti koja ima preko 90% pad prometa i egzistira isključivo uz pomoć mjera Vlade. Unatoč preprekama, najveći broj vjenčanja ima idealnu mogućnost održati se na otvorenim lokacijama i u ovoj godini. Svijet se počeo pomalo otvarati, oslobađati epidemioloških mjera, stoga naše tržite treba brzo reagirati, napraviti protokole ponašanja i iznaći načina kako očuvati zdravlje te dozvoliti gospodarstvu da napokon počne zarađivati.

Nanić ističe kako im je želja da Stožer CZ i sve ostale institucije prepoznaju važnost i snagu ove djelatnosti te da im se dozvoli odvijanje svadbi već od lipnja, barem na otvorenom, uz definirane protokole.

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Županijska komora Dubrovnik

hrv gospodarska komora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.