Input your search keywords and press Enter.

Europski tjedan robotike 2016 u Dubrovniku

Ovaj tjedan od 18.11. do 28.11. je Europski tjedan robotike (European Robotics Week 2016) u kojem se u cijeloj Europi održavaju radionice, predavanja, izložbe, obilasci laboratorija i natjecanja iz robotike. Ovo je šesta godina da se održava Europski tjedan robotike, a treća godina zaredom da se i Informatički klub Futura uključio u obilježavanje ovog tjedna.

Na Europski tjedan robotike 2016 smo i ove godine prijavili 3 događaja:

  • Radionice robotike 2016-2017:  Na radionicama robotike učenici osnovnih škola slažu i programiraju fischertechnik robote, a učenici srednjih škola, studenti i stariji polaznici rade s Arduino pločicama i raznim senzorima. Radionice se održavaju svaki utorak od 16:30 do 18:30 kroz cijelu školsku godinu, počevši od studenog mjeseca.
  • Predavanja: Krila iznad Grada & Što su i što mogu dronovi?: INformatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika organiziraju dva predavanja na otvaranju izložbe Rukama složeno 2016. Mario Raguž će održati predavanje “Krila iznad Grada”. Ivana Palunko će održati predavanje “Što su i što mogu dronovi?”. Predavanja će se održati u srijedu 23.11.2016. s početkom u 18:00 u Lazaretima.
  • Izložba Rukama složeno: U sklopu Foruma mladih na izložbi Rukama složeno sudjelujemo s instalacijom “Futura: The Light Awakens”, koju su učenici srednjih škola na radionicama robotike konstruirali i isprogramirali pomoću Arduino pločica i led rasvjetnih traka. Izložba se otvara u srijedu 23.11.2016. u 18:00 u Lazaretima.

S našim radionicama, izložbom i predavanjem i ove godine smo među najaktivnijima u Hrvatskoj, kao jednoj od zemalja u koji se održava europski tjedan robotike. #ERW2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *