Input your search keywords and press Enter.

EUROPSKI KONGRES OBITELJI

„Obitelj doživljava ideološke udare, moramo ju osnažiti želimo li spasiti društvo od propasti“

 

Europski kongres obitelji, najznačajnije međunarodno okupljanje konzervativnih političara, stručnjaka, poslovnih lidera i predstavnika civilnog društva ikad održano u Hrvatskoj, okupio je u Dubrovniku 200-injak sudionika iz Europe i Amerike u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR) te hrvatskog eurozastupnika Ladislava Ilčića.

 

U dvodnevnom radnom programu raspravljalo se o rješenjima za demografsku krizu i jačanje obitelji kao temelja društva. Kroz nekoliko individualnih govora i kratkih prezentacija te sedam tematskih panela, kongres je obradio ključnu temu obitelji iz demografskog, kulturnog, ekonomskog, obrazovnog, poslovnog, tehnološkog i sigurnosnog ugla.

 

Govornici su redom naglašavali da današnji društveni trendovi potkopavaju koncept obitelji kao temelja društva, što dodatno pojačava identitetsku i demografsku krizu suvremenog zapadnog društva. Potreba političkog i kulturnog establišmenta za preispitivanjem, relativiziranjem i redefiniranjem temeljnih društvenih postulata udarila je prvenstveno na obitelji koje osjećaju nedostatak podrške vladajućih struktura u mnogim zemljama te nepravednu zapostavljenost u većini životnih sfera.

 

S Europskog kongresa obitelji poručeno je da obitelji nisu prepreka društvenom napretku, već njegov pokretač i kreativna snaga, kao i to da odgovorne obiteljske politike u nekim državama već znatno doprinose gospodarskom i svakom drugom razvoju. Govornici i sudionici izrazili su želju da se ovakva konferencija održava svake godine s ciljem umrežavanja svih relevantnih političkih i društvenih aktera koji mogu pomoći osnaženju položaja obitelji u Europi i šire.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.