Input your search keywords and press Enter.

Energetskom obnovom obuhvaćene i zgrade za stanovanje

Nakon što je u proteklom razdoblju Grad Dubrovnik, osiguravajući i sredstva iz EU fondova, sufinancirao energetsku obnovu javnih zgrada – vrtića i škola, u tijeku je i natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada na području Grada.

 

Sukladno javnom pozivu za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na temelju Programa energetske obnove višestambenih zgrada za razdoblje od 2014 – 2020. godine Grad Dubrovnik do danas je zaprimio 27 prijava, od čega 24 prijave imaju uredno dostavljenu dokumentaciju za sufinanciranje:

Mjera 1. – Izrada projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti (85% sufinanciranja);

Mjere 2. – Energetska obnova (20% sufinanciranja).

 

Ukupan iznos sufinanciranja od strane Grada Dubrovnika za energetsku obnovu zgrada iznosi 686 225,00 kuna, od čega za  Mjeru 1. – 486 225,00 kuna te za Mjeru 2. – 200 000 kuna.

 

Javni poziv za sufinanciranje otvoren je do 31.12.2019. godine i očekuje se još prijava do kraja poziva.

 

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavljuje da će početkom I. kvartala 2020. godine biti objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga ”Energetska obnova višestambenih zgrada” kojim će se podupirati provedba mjera energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

Na navedeni poziv moći će se prijaviti zgrade koje su se javile na natječaj Grada i koje imaju spremnu projektnu dokumentaciju.

 

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.