Input your search keywords and press Enter.

Emergency vježba za slučaj izvanrednog događaja na Zračnoj luci Dubrovnik

U utorak, 10.3.2015. godine s početkom u 10:00 sati održat će se cjelovita Emergency vježba za slučaj izvanrednog događaja na Zračnoj luci Dubrovnik te konferencija za medije odmah nakon vježbe.

Svrha vježbe je provjera pripravnosti Zračne luke Dubrovnik za provođenje sveobuhvatne akcije spašavanja kada su u opasnost životi putnika, posjetitelja i osoblja, te moguća veća oštećenja imovine zračne luke, prijevoznika i/ili treće strane. Još jedan bitan element ove vježbe je provjera efikasnosti koordinacije između zračne luke i državnih tijela / službi uključenih u spašavanje kod izvanrednog događaja.

Scenarij vježbe uključuje postupanje u slučaju nezakonitog ometanja zračnog prometa dojavom o eksplozivnom napravi na zrakoplovu, gašenje i spašavanje zrakoplova kod eksplozije nastale kao posljedica aktivacije eksplozivne naprave na zrakoplovu, otvaranje prihvatnih centara za putnike, posadu, medije, rodbinu i prijatelje unesrećenih, itd.

Uz službe Zračne luke Dubrovnik, u vježbi sudjeluje niz različitih državnih tijela kao: Državna uprava za zaštitu i spašavanje, javne vatrogasne postrojbe s područja Općine Konavle i Grada Dubrovnika, Policijska uprava Dubrovačko – neretvanske županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatska kontrola zračne plovidbe podružnica Dubrovnik, te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Općine Konavle.

Na konferenciji izjavu za novinare i odgovore na pitanja novinara dati će Glavni direktor Zračne luke Dubrovnik, gospodin Roko Tolić.

Dubrovnik PartneR agencija
Anđela Matić