Input your search keywords and press Enter.

Ekumenski program i ekumenska molitva u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana održava se od 18. do 25. siječnja, a ovogodišnje geslo je: “Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči (Izl 15,1-21).”

U okviru molitvene osmine u Dubrovniku će se ove godine održati dva događanja.

1. Uz obljetnicu Reformacije

Povodom obilježavanja 500. obljetnice Reformacije u petak, 19. siječnja u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku održat će se ekumenski program koji će započeti predavanjem na temu “Muke s prijevodima Božje riječi”. Predavanje će održati dr. sc. fra Stipo Kljajić, profesor Svetog pisma na franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Nakon predavanja bit će predstavljanje dječjih Biblija koje su tiskane u suradnji Dubrovačke biskupije i Kristove Crkve iz Varaždina, kršćanske evanđeoske Crkve reformacijske baštine. Na predstavljanju će govoriti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, direktor crkvene službe „Hrvatska za Krista“ Jurica Lazar i potpredsjednik “Istočno europske misije” Bart Rybinski.

Dječje Biblije će naknadno biti podijeljene učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji pohađaju neki od kršćanskih vjeronauka na području Dubrovačke biskupije.

2. Ekumenska molitva u katedrali

U okviru molitvene osmine za jedinstvo kršćana središnje ekumensko molitveno slavlje bit će u katedrali Gospe Velike u subotu, 20. siječnja s početkom u 19 sati. Na ekumenskoj molitvi će sudjelovati dubrovački biskup mons. Mate Uzinić i episkop zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije Durić.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)