Input your search keywords and press Enter.

E ovo još nisam doživjela!

Mjesto radnje: Zlatarićeva ulica u Gradu. Svi znamo zašto je ta mala uličica među najprometnijama unutar zidina – zbog onog famoznog uklesanog natpisa na Sv. Roku.
Vrijeme radnje: subotnje jutro oko 10 ura.

Nas četvero čakulamo pred jednim poslovnim prostorom – sasvim normalno, opušteno, onako kako čakulaju dobri znanci kad se sretnu na ulici.
Horde stranaca prolaze ulicom i slušaju svoje vodiče koji svaki na svoj način prepričava istu priču – ništa neobično za ovo doba godine.

I onda se pojavi jedan vodič – stariji gospar s mikrofonom preko glave i hordom turista koji uredno imaju slušalice da ga bolje čuju. Odradi svoje – predviđeno za tu ulicu, prođe pored nas i vikne: ‘Ajde se stišajte – neki ovdje moraju i raditi!’ – nas četvero ga u čudu pogledamo – šokirani nismo ništa ni odgovorili. Onda je on shvatio da stojimo ispred poslovnog prostora – gdje isto neko mora radit, pa nastavi’… a vidim i tu se nešto radi…’ – a onda ja odgovorim:’..a eto, svak mora svoje!’

On produži s grupom dalje a nas četvero se u čudu pogledamo – što je ovo bilo??? – pa zar više ni na ulici ne smiješ nekog pozdravit i pročakulat jer ometaš vodiča?!

natpis u Zlatarićevoj ulici

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *